Розстріл росіянами полонених в Авдіївці: побратими назвали імена п'ятьох загиблих бійців

Розстріл росіянами полонених в Авдіївці: побратими назвали імена п'ятьох загиблих бійців

Укрінформ
У 110-ій окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка назвали імена п’ятьох українських військовополонених, розстріляних росіянами. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні бригади у Фейсбуці.

Зазначається, що вихід особового складу 110-ої бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак FPV-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів.

«Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб. Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених», - ідеться в повідомленні.

Як вказується, «ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти».

«Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя. Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу», - йдеться у повідомленні.

У 110-ій бригаді підкреслюють, що «ЗС РФ – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених». «Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)», - зазначають у бригаді.

Читайте також: Армія РФ попри захоплення Авдіївки не показала здатності до оперативного успіху - ISW

Також у 110-ій бригаді висловили співчуття родинам полеглих воїнів.

«Наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. Війна жорстока, ми виборюємо свободу високою ціною», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що командування ухвалило рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-