Російська армія веде наступ щонайменше на трьох напрямках - ISW

Російська армія веде наступ щонайменше на трьох напрямках - ISW

Укрінформ
Затримки постачання західної військової допомоги Україні, ймовірно, допомагають Росії розпочинати наступальні операції одразу на кількох ділянках лінії фронту.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Наразі російські війська здійснюють щонайменше три спроби наступу – вздовж кордону Харківської і Луганської областей, зокрема, у напрямках Куп’янська та Лиману, в Авдіївці на Донеччині та навколо неї, а також поблизу Роботиного у Запорізькій області.

Після виведення українських військ із Авдіївки експерти ISW та кілька українських і західних джерел дійшли висновку, що затримки із наданням західної військової допомоги, а саме артилерійськими боєприпасами та критично важливими системами ППО, обмежили здатність українських військових оборонятися від наступу російської армії в Авдіївці.

«Критична нестача обладнання в України, наданого Заходом, і побоювання повного припинення військової допомоги США змусили українські війська розміщувати техніку по всій лінії фронту, що, ймовірно, спонукало російські сили скористатися ситуацією та розпочати обмежені наступальні операції за межами району Авдіївки», – зазначили аналітики.

Читайте також: За тиждень на фронті відбулися 560 боєзіткнень, понад 190 ворожих штурмів - у районі Авдіївки

В Інституті припускають, що ці наступальні дії російської армії, ймовірно, завадять українським військовим підготувати особовий склад і техніку для поновлення контрнаступальних операцій. Водночас Україна може зазнати оперативних втрат у разі, якщо вона просто окопається і до кінця 2024 року намагатиметься захищатися, йдеться у звіті.

Як повідомлялося у звіті ISW, захоплення Росією Авдіївки після чотирьох місяців інтенсивних наступальних операцій є прикладом того, як російські війська проводять наступальні операції, які не обов’язково створюють умови для ширших операційних здобутків.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-