На лівому березі Дніпра ворог розташовує позиції у подвір'ях приватних будинків

На лівому березі Дніпра ворог розташовує позиції у подвір'ях приватних будинків

Укрінформ
У подвір'ях приватних будинків окупанти розташовують свої позиції, бронетехніку, станції спостереження.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Враховуючи ширину самого Дніпра, ми потребуємо коригування цілей на лівому березі через те, що у подвір'ях приватних будинків окупанти розташовують свої позиції, бронетехніку, розгортають станції спостереження”, - зазначила Гуменюк.

Вона наголосила, що, можливо, комусь результати бойової роботи Сил оборони здаються не дуже переконливими, але, до прикладу, знищення чотирьох крупнокаліберних гармат - це дуже суттєвий удар по окупантах і зменшення кількості артилерійських обстрілів у майбутньому по правому берегу.

Крім того, вона підкреслила, що знищення самих окупантів на позначці 45, при тому, що вони провели всього два штурми, – це теж дуже хороший результат, тому що фактично 70% штурмових груп не повертаються на позиції після такої бойової роботи.

Читайте також: Сили спецоперацій показали кадри своєї роботи в Авдіївці

Гуменюк додала, що розташування техніки, складів з боєприпасами, бліндажів і інших фортифікаційних споруд, за якими ховаються окупанти, в населених пунктах лівого берега ускладнює роботу, але Сили оборони продовжують її проводити і спираються на рух спротиву та партизанський рух.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 лютого 2024 року ліквідували близько 402 тисяч 430 російських загарбників, зокрема 1080 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-