Ворог застосовує тактику точкових ракетних ударів - ОК «Південь»

Ворог застосовує тактику точкових ракетних ударів - ОК «Південь»

Укрінформ
Російські війська застосовують тактику точкових ракетних ударів, продовжуються дронові атаки та артилерійські обстріли.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“У нашій зоні відповідальності цієї ночі не було авіаційних нальотів, дронових атак, але ворог застосовує таку тактику, як точкові ракетні удари. Росіяни намагались поцілити керованою ракетою типу Х-59 у напрямку Кропивницького, але Силами ППО ракета була знищена”, – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що станом на ранок спостерігається активність ворожих дронів, тривають й артилерійські обстріли.

“Минулої доби ворог дуже потужно обстрілював Херсон і прилеглі населені пункти, зокрема ті, що розташовані ближче до гирла Дніпра. Там ворог застосовував РСЗВ. Багато приватних будинків зруйновані. Є загиблі та поранені”, - поінформувала керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь”.

Читайте також: Українські виробники працюють над виробництвом ПТРК, дронів та систем РЕБ - Міноборони

Крім того, вона підкреслила, що ворог не полишає спроб штурмувати позиції українських військ на лівому березі, але з кожним разом зазнає все більших втрат і йому складніше об'єднатися і створити нові штурмові групи. За її інформацією, за минулу добу були дві такі спроби.

Гуменюк додала, що росіяни продовжують атакувати позиції українських захисників на лівому березі за допомогою дронів та артилерії.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 лютого 2024 року ліквідували близько 402 тисяч 430 російських загарбників, зокрема 1080 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-