Росіяни зможуть компенсувати втрати в живій силі до 2025 року - ISW

Росіяни зможуть компенсувати втрати в живій силі до 2025 року - ISW

Укрінформ
Російська армія може мобілізувати достатньо нових сил, щоб компенсувати втрати, спричинені нинішніми темпами наступальних операцій в Україні, до 2025 року.

Про це повідомляєІнститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики посилаються на звіт Королівського інститут об'єднаних збройних сил (RUSI) від 13 лютого, де зазначено, що російська армія продовжує зростати, незважаючи на значні втрати в Україні, а російські військові вербувальники наразі виконали майже 85% своїх квот на контрактників.

У RUSI вважають, що російські війська матимуть достатньо живої сили і техніки, щоб підтримувати стабільний темп наступу протягом 2024 року, проте якість армії навряд чи зростатиме. RUSI зазначає, що здатність України стримувати російські війська і захищатися від атак значною мірою залежить від продовження західної допомоги, що узгоджується з оцінкою ISW.

У RUSI також повідомили, що росіяни зазвичай воюють у локальних тактичних наступальних операціях доти, поки не втратять до 30% особового складу, після чого їх відправляють на ротацію і відновлюють.

«Втрати у 30% є надзвичайно високими. Більшість підрозділів стають небоєздатними після значно менших втрат», – зазначають аналітики ISW.

Відомство також цитує заяву заступника начальника ГУР України генерал-майора Вадима Скібіцького від 11 січня про те, що російські війська відводять свої підрозділи в тил, коли їхня чисельність становить 50% або менше, і повертають їх на фронт після відновлення і поповнення.

«Готовність російського командування допустити, щоб чисельність підрозділу була зменшена до 50-70%, істотно впливає на його боєздатність. Такий підхід до управління військами, ймовірно, пояснює характер російських операцій на місцях. Локальні атаки тривають до тих пір, поки не заходять у глухий кут, після чого наступальні операції призупиняються, і командування проводить ротацію та поповнює підрозділи», – пишуть аналітики ISW, зауважуючи, що спостерігають цю схему на Куп'янському та Лиманському напрямках з січня 2024 року.

Читайте також: У Чорноморського флоту РФ знищені або серйозно пошкоджені 20% бойового складу - експерт

Аналітики підсумували, що Росія, ймовірно, зберігатиме такий підхід протягом тривалого часу, не маючи ніякого прогресу, доки Україна має матеріально-технічні засоби, необхідні для проведення ефективних оборонних операцій. Успішні наступальні операції росіян в Україні, ймовірно, вимагатимуть від російського командування залучення відносно боєздатних і добре оснащених частин, чого Кремль, як правило, не може або не бажає робити.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2024 року ліквідували близько 399,09 тис. російських загарбників, зокрема 950 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-