Росіяни у десять разів зменшили використання FPV-дронів через туман - Гуменюк

Росіяни у десять разів зменшили використання FPV-дронів через туман - Гуменюк

Укрінформ
Порівняно із вчорашньою бойовою добою ворог зменшив використання FPV-дронів у десять разів через надзвичайно щільний туман на Херсонському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Загальна обстановка у нашій зоні відповідальності залишається досить напруженою через те, що ворог не припиняє обстрілів. А сьогоднішні погодні умови дуже сприяють тому, щоб працювали Сили оборони, а у ворога таких спроможностей було менше. До прикладу, якщо порівнювати вчорашню бойову добу і сьогоднішню, то кількість використання FPV-дронів ворог зменшив у десять разів через надзвичайно щільний туман на Херсонському напрямку, там де ворог запускає безпілотники», - зазначила Гуменюк.

Вона зауважила, що інші конфігурації БПЛА росіяни використовують, як правило, для того, щоб скидати осколкові боєприпаси, і ця кількість теж сьогодні не досягає десятка.

Читайте також: Прикордонники показали, як аеророзвідка нищить загарбників за допомогою FPV-дронів на півдні

Гуменюк наголосила, що це означає, що погода суттєво вплинула, бо попередня бойова доба характеризувалась використанням FPV-дронів у кількості 70+.

Як повідомляв Укрінформ, Сили і засоби ППО минулого тижня знищили 98 зі 134 ворожих безпілотників типу "Shahed 136/131" та бойовий гелікоптер Ка-52.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-