Представники Міноборони і посольства США обговорили моніторинг використання військової допомоги

Представники Міноборони і посольства США обговорили моніторинг використання військової допомоги

Укрінформ
Заступник міністра оборони Юрій Джигир і представники посольства США на чолі із другим секретарем політичного відділу посольства Каміло Кабаллеро обговорили моніторинг використання військової допомоги в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Сторони обговорили стан реформування системи внутрішнього аудиту з урахуванням найкращих практик та досвіду американських партнерів, а також перспективи створення аудиторського комітету в системі Міноборони.

Окремо йшлося про моніторинг кінцевого використання зброї та техніки, наданої американськими партнерами як матеріально-технічна допомога, зокрема особливості процедур спільних інспекцій у місцях зберігання озброєння.

“Ми дуже вдячні партнерам за всю техніку і зброю, за допомогою якої наші захисники боронять Україну. Наші союзники мають бути впевнені, що ця зброя використовується в узгоджений з партнерами спосіб – а саме для перемоги над російським агресором”, – підкреслив Джигир.

Читайте також: У США немає альтернативи, ніж надати Україні необхідний пакет допомоги - Салліван

Також американську сторону поінформували про ⁠заходи, які здійснює внутрішній аудит щодо враховування можливих ризиків під час укладання контрактів щодо забезпечення Сил оборони.

Як повідомляв Укрінформ, служба внутрішнього аудиту Міноборони та представники Збройних сил України спільно з відділом оборонного співробітництва посольства США провели першу спільну перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-