Сирський: Ця війна значно підвищує значення технологій для армії та на полі бою

Сирський: Ця війна значно підвищує значення технологій для армії та на полі бою

Відео
Укрінформ
Російсько-українська війна значно підвищує значення технологічного прогресу у Збройних силах і в процесі збройної боротьби.

Про це головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський сказав в інтерв‘ю німецькому телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

«Ми зараз спостерігаємо, як роль дронів ... кожного дня збільшується, бо збільшується кількість їх використання з обох сторін. Ми бачимо, що дрони переміщуються постійно, фактично по всій смузі бойових дій. Ця війна значно підвищує значення технологічного прогресу у Збройних силах і в самому процесі збройної боротьби», - наголосив Сирський.

Він додав, що «ми вже бачимо використання наземних роботизованих платформ, модулів, які керуються дистанційно, що знову ж таки дає можливість зберегти життя наших військовослужбовців».

«Тобто війна переходить у нову стадію», - зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що російсько-українська війна - «війна не тільки людей, а ще й економік».

Читайте також: Сирський представив особовому складу нового командувача Сухопутних військ

«Звичайно, коли іде війна таких розмірів, такого розмаху ... це війна не тільки людей, а це війна ще й економік. І тут економіка колективного Заходу повинна нам допомагати, бо ми використовуємо найцінніше, що є, - наших людей. Це цвіт нашої нації», - сказав Сирський, відповідаючи на запитання щодо зброї, яку отримала Україна від Заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого 2024 року Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-