Військова радить іти в армію за своєю цивільною спеціальністю

Військова радить іти в армію за своєю цивільною спеціальністю

Станція Краматорськ
Укрінформ
Будь-яка цивільна спеціальність застосовується в армії, і є змога перейти “на військовий формат” у своїй спеціальності. Рекрутинг реально працює.

Таку думку в ефірі чергового випуску “Станція Краматорськ” висловила військова Христина з позивним “Кудрява”, капітан Нацгвардії України.

“З власного досвіду можу сказати, що будь-яка цивільна спеціальність прикладна в армії. Тобто ти переходиш на військовий формат у своїй спеціальності. І ми мусимо готувати людей, що їм доведеться обороняти свій дім, сім’ю, і давати їм інструмент, щоб вони з меншими сумнівами заходили в бойові підрозділи”, - зазначила військова.

Вона пояснює такі сумніви страхом людей потрапити в окопи на передову, тому закликала скористатися рекрутингом, як формою добровільної мобілізації.

“Єдина “плюшка” (рекрутингу — ред.) для людей - не потрапити піхотинцем до окопу. Якщо ти айтішник, то ти потрапиш для виконання таких завдань. Якщо маєш за спиною курси безпілотників — будеш ним. Це реально працює”, - запевнила Христина.

Читайте також: Жінкам в армії треба створити рівні з чоловіками права та можливості - експерти

Натомість вона нагадала, що загальна мобілізація через військкомат не передбачає такого вибору для мобілізованого.

“Коли вже мобілізація, то йдеться про те, що ти сам не знайшов підрозділ, не мобілізувався добровільно, то держава тобі пропонує ось такий варіант”, - зазначила військова.

Водночас вона переконана, що загальна мобілізація в країні потрібна, бо кожен має долучитися до оборони країни.

Читайте також: На деякі військові вакансії претендують до 80 осіб - керівник рекрутингової агенції

“Ми воюємо проти країни, яка чисельно переважає нас у десятки разів, і чий мобілізаційний ресурс набагато більший. І якщо раціонально мислити, ми не можемо перемогти в цій війні людськими ресурсами. Ми повинні удосконалювати нашу матеріально-технічну базу, людей, які мають різні навички”, - сказала Христина.

“Кудрява” служить у НГУ з 2013 року, брала участь в обороні Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, воювала на Бахмутському напрямку, має досвід командира групи та заступниці командира мінометної батареї.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” (№10449).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-