Вздовж усієї лінії фронту збудували сотні кілометрів нових укріплень - Шмигаль

Вздовж усієї лінії фронту збудували сотні кілометрів нових укріплень - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін сьогодні проінспектували хід зведення фортифікацій та інженерних загороджень на Донеччині.

Про це очільник уряду розповів під час засідання Кабміну, яке відбулося на сході України у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Інтенсивні роботи тривають ще з минулого року. Наразі збудовано сотні кілометрів нових укріплень уже вздовж всієї лінії фронту. І темп будівництва постійно зростає», - акцентував він.

Шмигаль додав, що у цьому контексті окремий напрям роботи держави - залучення інженерної техніки від партнерів.

«Це машини для земляних робіт та усунення перешкод, машини для знешкодження мін і вибухових речовин, ремонтно-евакуаційні машини, придатні для роботи на лінії фронту вантажні авто, тягачі та багато іншої інженерної техніки, яких потребує Україна. Працюємо над тим, щоб цих допоміжних засобів було достатньо», - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, на початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації, а додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн.

«Із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямували Міністерству оборони та Держспецтранспорту. Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям», - поінформував Прем’єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що будівництво міцних захисних рубежів  - «друга мета нашої оборонної політики».

Читайте також: Оборонний ресурс цьогоріч становить понад 22% ВВП України - Шмигаль

Він зауважив, що захисні рубежі зводяться за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, за кошти місцевих бюджетів, за рахунок військового ПДФО та благодійні кошти на спецрахунку НБУ.

Він уточнив, що зокрема, для будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області було виділено 3,9 млрд грн, для Запорізької області - 1,3 млрд грн, для Донецької області - 1,2 млрд, для Херсонської області – понад 1,2 млрд грн.

За його словами, також було встановлено єдиний підхід у проєктних рішеннях для уніфікації технічних, інженерних та безпекових вимог.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня для посилення обороноздатності України Кабінет Міністрів виділив додатково майже 2,5 млрд грн на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-