Генштаб: за тиждень ЗСУ відбили біля Авдіївки 240 штурмів, на Мар'їнському напрямку - 160

Генштаб: за тиждень ЗСУ відбили біля Авдіївки 240 штурмів, на Мар'їнському напрямку - 160

Укрінформ
Минулого тижня на фронті відбулося близько 600 бойових зіткнень, противник завдав 79 ракетних та понад 420 авіаційних ударів. На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 240 ворожих штурмів, на Мар'їнському – 160.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Протягом минулого тижня загалом відбулося близько 600 бойових зіткнень, противник завдав 79 ракетних та понад 420 авіаційних ударів, здійснив майже 600 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури", - поінформував Ковальов.

Він розповів, що на Куп'янському напрямку російські окупанти протягом минулого тижня вели наступ в районах Синьківки, Іванівки і Табаївки Харківської області. На цих напрямках українські воїни відбили близько 30 штурмів противника.

На Лиманському напрямку, за його словами, українські воїни протягом минулого тижня відбили близько 80 російських штурмів у районах Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Ямполівки, Торського, Григор'ївки та південніше Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку, за словами Ковальова, ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Сили оборони минулого тижня відбили понад 75 штумових дій противника.

На Авдіївському напрямку, за інформацією речника Генштабу, противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, де минулого тижня здійснив понад 240 безуспішних штурмів позицій українських військ в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки, Сєвєрного, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут українські воїни завдали противнику чималих втрат у живій силі і важкому озброєнні.

На Мар'їнському напрямку, за даними Генштабу, російські загарбники продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області. Минулого тижня Сили оборони України на цьому напрямку відбили понад 160 невдалих атак противника.

На Новопавліському напрямку, повідомив Ковальов, підрозділи Сил оборони відбили понад 10 спроб противника покращити своє тактичне положення в районах східніше Водяного, південніше Золотої Ниви Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку, за інформацією Генштабу, минулого тижня ворог здійснив 15 безуспішних атак в районах західніше Новопокровки, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Читайте також: На фронті за добу сталося 100 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку, розповів Ковальов, російські окупанти основні зусилля зосереджують на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення, продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської і Миколаївської областей.

Водночас російські загарбники намагаються витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на лівобережжі Дніпра. Тут російські загарбники протягом минулого тижня здійснили близько 20 невдалих штурмів позицій українських військ, зазначив речник Генштабу.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 12 лютого 2024-го ліквідували близько 395 тисяч 990 російських загарбників, 790 з них – за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-