Хоче нав’язати образ «росіянина»: у РНБО заявили, що РФ розпочала кампанію з дискредитації Сирського

Хоче нав’язати образ «росіянина»: у РНБО заявили, що РФ розпочала кампанію з дискредитації Сирського

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України заявили, що росіяни розпочали кампанію з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це інформує ЦПД у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Як зазначається, за словами керівника ЦПД РНБО, лейтенанта Андрія Коваленка, “росіяни намагаються навʼязати новому головкому ЗСУ образ «радянської та російської» людини”.

“Для цього вони шукають його родичів у РФ, «друзів родини», в яких беруть коментарі та розповсюджують в інформпросторі з відповідним контекстом. Головна мета цієї кампанії – дискредитація головкома і зниження довіри до ЗСУ”,- йдеться у повідомленні.

У ЦПД РНБО наголошують, що Сирський тривалий час був частиною команди Залужного, “командував успішними операціями, зокрема зі звільнення Київщини та Харківщини”. 

“Вони були б неможливі без якісного особового складу, але багато залежить від командування. Тож, Сирський показав, що вміє досягати результату у війні проти рф”, - ідеться в повідомленні.

Також у ЦПД зауважують, що команда Сирського складається з молодих командирів, які пішли на підвищення, що “є передумовою для системних покращень у ЗСУ”. 

Читайте також: Сирський – генерал ризику і контрнаступу

“Підтримка кампанії про те, що головком є «російською людиною» – це підігравання ворожій дезінформації. Довіра до ЗСУ має залишатися на найвищому рівні”, - наголошують у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

Згодом у відеозверненні Президент повідомив про призначення генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

Увечері 8 лютого на сайті Президента оприлюднили указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-