Загарбники зосередили основні зусилля на Куп’янському напрямку, йдуть інтенсивні бої - Євлаш

Загарбники зосередили основні зусилля на Куп’янському напрямку, йдуть інтенсивні бої - Євлаш

Укрінформ
Наразі основні зусилля російських загарбників зосереджені на Куп’янському напрямку.

Про це повідомив у ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш, повідомляє Укрінформ.

“Ворог зараз саме у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" концентрує свої основні зусилля на Куп’янському напрямку , а саме — поблизу Синьківки, Лиман Перший - там зараз ідуть інтенсивні бої, тому що Куп’янськ для ворога зараз на нашій ділянці - це найголовніша ціль, оскільки це являється одним з таких логічних хабів, який дозволить їм перекидати свої резерви залізничним шляхом, на базі також звичайної будь-якої урбанізованої місцевості можна розмістити командні пункти, склади, можна розмістити людей. Тобто для них це залишається пріоритетною ціллю в смузі відповідальності”, - сказав Євлаш.

Водночас він зауважив, що наша оборона досить потужна, "яка зводилася протягом довгого часу... і використовуються не на користь противника, оскільки пройти наші мінно-вибухові фортифікаційні загородження ворогу не вдається вже досить тривалий час”.

Читайте також: Ворог після двох штурмів зазнав втрат на лівобережжі Дніпра і відійшов - Сили оборони

“Ми пам’ятаємо, що ворог розпочав свій наступ іще з середини жовтня, який триває досі, але він не може тривати вічно. Звичайно, на це ворогу потрібно дуже багато ресурсів, не дивлячись на те, що він досить потужний і чисельний, великий, це не означає, що він постійно буде проводити наступальні дії”, - сказав Євлаш.

Він додав, що ворог намагається підтримувати ці дії до так званих виборів, бо росіянам дуже важливо показати якісь результати.

“Насправді, зараз ми не відмічаємо досить таких потужних якихось формувань, наступальних угруповань. Так, це можливо локальні є якісь підсилення, проте шансів на те, що вони підуть і матимуть якийсь успіх, у них немає, оскільки Харків іще на початку повномасштабного вторгнення продемонстрував, що це українське місто”, - сказав Євлаш щодо ймовірності підготовки окупантами наступу на Харків.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 930 російських загарбників

Як повідомлялося, раніше Євлаш заявив, що кількість російських окупаційних військ на Куп’янському напрямку, як і раніше, залишається в межах 40 тисяч. Резерви, що підтягує ворог на цей напрямок, потрібні для поповнення його втрат.

Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-