Сили оборони за добу відбили 79 атак на п'яти напрямках

Сили оборони за добу відбили 79 атак на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 79 ворожих атак на п'яти напрямках, найбільше – на Авдіївському та Мар’їнському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 10 лютого.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 87 бойових зіткнень.

Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ вдарили по шести об'єктах російської армії: трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління й двох артилерійських засобах.

Росіяни протягом доби здійснили три ракетні, 43 авіаційні удари й 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України та населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Середини-Буди та Дружби Сумської області.

Близько 30 населених пунктів опинилися під вогнем ворожих мінометів й артилерії, зокрема Лісківщина, Архипівка, Леонівка і Грем'яч Чернігівської області, Стара Гута, Рожковичі, Фотовиж, Волфине, Веселівка, Степок і Грабовське Сумської області, Козача Лопань, Охрімівка, Миколаївка, Землянки, Вільхуватка і Дворічанське Харківської області.

Читайте також: Втрати у війні та демографічна ситуація в Росії: показові цифри

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість атакували артилерійським і мінометним вогнем близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили шість ворожих атак біля Тернів, південно-східніше від Виїмки та Роздолівки Донецької області. За підтримки авіації війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Від ударів російських мінометів й артилерії протягом доби на Лиманському напрямку постраждали Серебрянське лісництво та понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське й Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дев'ять ворожих атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із артилерії й мінометів російська армія обстріляла на Бахмутському напрямку близько 10 населених пунктів, серед них – Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 22 ворожі атаки в районах Новобахмутівки та Авдіївки, а також ще 10 – біля Сєверного, Тоненького й Невельського Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Понад 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від ударів російських мінометів й артилерії, зокрема Керамік, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка і Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога неподалік від Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. 31 раз росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації російські війська вдарили в районі Костянтинівки Донецької області. Артилерійський і мінометний вогонь загарбники спрямували по Максимільянівці, Георгіївці, Новомихайлівці, Парасковіївці та Костянтинівці.

На Шахтарському напрямку українські оборонці відбили ворожу атаку біля Водяного Донецької області.

У районі Вугледара російська армія завдала авіаційного удару. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Старомайорське та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Ворожих обстрілів зазнали близько 20 міст і сіл, серед них – Темирівка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Лобкове Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Один раз протягом доби загарбники спробували штурмувати українські позиції, але безуспішно.

Авіаударів росіяни завдали по районах Червоного Маяка та Кринків Херсонської області, із реактивних систем залпового вогню вдарили по Тягинці, Іванівці, Токарівці й Велетенському Херсонської області.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 23 зі 31 «Шахеда»

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку російські війська прагнуть встановити контроль над логістичними шляхами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-