На Авдіївському напрямку росіяни хочуть встановити контроль над логістичними шляхами - Тарнавський

На Авдіївському напрямку росіяни хочуть встановити контроль над логістичними шляхами - Тарнавський

Укрінформ
В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" російські війська зосереджують основні зусилля на Авдіївському напрямку, проте Сили оборони дають адекватну відповідь на ці дії.

Як передає Укрінформ, про це командувач ОСУВ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

"В операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог зараз зосереджує основні зусилля на Авдіївському напрямку. Задум російських агресорів зрозумілий: вони передусім хочуть встановити контроль над логістичними шляхами забезпечення наших підрозділів на північному фланзі", - зауважив командувач.

"Однак, - запевнив Тарнавський, - ми даємо адекватну відповідь на дії противника. Посилюємо рубіж блокування, виставляємо додаткові вогневі позиції, задіюємо свіжі ефективні сили. Логістичне постачання продовжує здійснюватися".

За його словами, "по всій нашій операційній зоні загалом за минулу добу ворог завдав 17 авіаударів, вчинив 57 штурмових дій та 599 артобстрілів".

Загальні ворожі втрати минулої доби склали: 361 російських загарбників та 13 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА, зокрема це два танки, одна бойова бронемашина, дна артсистема, шість автомобілів і три одиниці спеціальної техніки.

Також українські Сили оборони знищили два склади боєприпасів. Нейтралізовано або знищено 145 БпЛА різних типів.

Читайте також: Ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку і намагається заблокувати Куп'янськ - Євлаш

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби Сили оборони знищили на Таврійському напрямку найбільшу за тиждень кількість ворожих дронів – 224.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-