Умєров: Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ

Умєров: Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ

Укрінформ
У 2024 році на фронті потрібні нові підходи та стратегії, тому сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними силами України під час Великої війни з Росією. Збройні сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність і продовжують щодня захищати нашу незалежність. Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних сил України», – зазначив Умєров.

Раніше сьогодні, 8 лютого, Президент Володимир Зеленський провів із Залужним зустріч та подякував йому за два роки захисту України.

Зі свого боку, Залужний після зустрічі із Зеленським наголосив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань поточного, тож для перемоги всі повинні змінитися й адаптуватися до нових реалій.

Читайте також: Корнієнко - про Залужного: Президент ухвалює кадрові рішення, які вважає за потрібне

Як повідомляв Укрінформ, увечері 29 січня деякі Телеграм-канали поширили інформацію, ніби головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнили з посади.

Також поширювалася інформація про нібито звільнення міністра оборони Рустема Умєрова. Міністерство оборони оприлюднило спростування, не уточнюючи, про кого йдеться.

Прессекретар Президента Сергій Никифоров у коментарі Укрінформу заявив, що Зеленський не звільняв Залужного.

Пізніше Президент в інтерв’ю телеканалу Tg1 заявив, що Україні потрібні серйозні зміни, які стосуються, зокрема, і напрямку керівництва державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-