Допомога США буде потрібна Україні ще кілька років - ISW

Допомога США буде потрібна Україні ще кілька років - ISW

Укрінформ
Попри те, що європейські та азійські союзники США значно активізували свої зусилля для підтримки України, допомога Сполучених Штатів залишається життєво необхідною.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Оскільки союзники продовжують збільшувати свою підтримку Україні, надання допомоги з боку США у найближчій та середньостроковій перспективі залишається життєво важливим для розбудови оборонно-промислової бази (ОПБ) України.

За оцінками ISW, США не матимуть потреби надсилати Україні великі пакети допомоги у сфері безпеки необмежений термін, якщо Україна продовжить активно розробляти виробництво власної зброї, розбудовувати двосторонні та міжнародні оборонно-промислові партнерства, а також створювати спільно із західними партнерами підприємства для виробництва оборонних матеріалів.

«США необхідно буде продовжувати підтримувати Україну протягом кількох років, поки Україна розбудовуватиме власну оборонно-промислову базу (ОПБ), але в довгостроковій перспективі потреби України у міжнародній безпеці зменшуватимуться, оскільки Україна розвиватиме власний потенціал, аби досягти самодостатності», - йдеться у звіті.

Читайте також: Брінк після масованої ракетної атаки: Україна негайно потребує безпекової допомоги США

Аналітики зазначають, що остаточний успіх зусиль України з розбудови власного ОПБ залежить від здатності звільнити стратегічно важливі райони, які наразі окуповані російськими військами.

«Тому військова допомога США та партнерів Україні в найближчій перспективі продовжує залишатися вирішальною, оскільки США є основним джерелом надання достатньо великої кількості необхідного військового обладнання», - зауважують фахівці, називаючи серед усього танки M1 Abrams, бронетранспортери, сучасні системи ППО, такі як Patriot, та ударні системи дальнього радіусу дії - обладнання, яке було пріоритетним у попередніх пакетах американської допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю без допомоги Україні на суму 17,6 мільярда доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-