Польща підняла у повітря літаки F-16 через ракетний обстріл України

Польща підняла у повітря літаки F-16 через ракетний обстріл України

Укрінформ
У Польщі підняли у повітря польські та американські винищувачі F-16 у зв’язку з ракетним обстрілом території України.

Про це у соцмережі Xповідомило Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Повідомляємо, що спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з нанесенням ракетних ударів по території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, Оперативне командування постійно моніторить ситуацію”, - йдеться в повідомленні.

Оперативне командування ЗС Польщі попередило, що задіяна польська та союзницька авіація може спричинити підвищений рівень шуму, особливо у південно-східній частині країни.

Як повідомлялося, упродовж останніх кількох тижнів у Польщі декілька разів піднімали у повітря польську та союзницьку військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16, які патрулювали повітряний простір східної Польщі.

Читайте також: Ворог атакував Миколаїв дронами та ракетами, є постраждалий

Як повідомляв Укрінформ, Оперативне командування ЗС Польщі нещодавно попередило про можливу активізацію військової авіації на сході країни, поблизу кордонів з Росією, Білоруссю та Україною, у період з 5 лютого по 5 березня.

29 грудня під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі також піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-