Нуланд анонсувала прибуття на фронт американських авіабомб

Нуланд анонсувала прибуття на фронт американських авіабомб

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують надавати Україні нові системи озброєння, такі як легка авіаційна бомба, які вже прямують на фронт.

Про це заявила заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що Україна сильніша та витриваліша цієї зими, ніж минулоріч.

«Українські захисники звільнили понад 50% території, яку Росія намагалася захопити після 22 лютого. Ваші захисники завдали величезної шкоди сухопутним військам Путіна та Чорноморському флоту, відтіснивши його кораблі від узбережжя. А це, у свою чергу, сприяло зростанню економіки України від 4% до 5% наприкінці минулого року та цьогоріч – те, чому країни світу повинні позаздрити», – підкреслила Нуланд, відзначивши також відновлення експорту зерна до довоєнного рівня.

Заступниця держсекретаря підкреслила, що США продовжують надавати безпекову підтримку Україні в усіх категоріях.

«Це включає нові інвестиції та нові системи озброєння, такі як легка авіабомба (в оригіналі Small Diameter Bomb – ред.), які прямують на фронт, а також підтримувати відновлення оборонно-промислової бази України та нашої власної, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати боротися з тими, хто хоче вкрасти свободу», – повідомила вона.

Читайте також: Нуланд переконана, що Конгрес США проголосує за допомогу Україні

Нуланд також зазначила, що на зустрічах у Києві вона говорила про зміцнення клімату для міжнародних інвестицій і продовження розбудови українських інституцій для боротьби з корупцією та витіснення тіньової економіки, щоб американські компанії та компанії з усього світу інвестували в Україну.

«Перемога України тут, очевидно, життєво важлива. Це також життєво важливо для свободи та безпеки всіх нас, і ми всі пишаємося тим, що стоїмо поруч з Україною», – сказала дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд у середу, 31 січня, прибула з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-