У Силах безпеки й оборони запровадили ще 18 стандартів НАТО

У Силах безпеки й оборони запровадили ще 18 стандартів НАТО

Укрінформ
У період з грудня 2023 року по січень 2024 року в Міноборони, ЗСУ та інших складових сектору безпеки і оборони запроваджені ще 18 нових стандартів НАТО, які зокрема стосуються навчання, навігації та водолазної діяльністі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

"Серед стандартів, які запроваджені в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО: стандарти щодо захисту військ (сил) ЗСУ, навчання Військово-морських сил зі зв'язку, комунікаційних та інформаційних систем, транспортного забезпечення", - ідеться у повідомленні.

Також в ініціативному порядку Україна запровадила стандарти, які стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності, паливно-мастильних матеріалів.

Загалом запроваджені 315 стандартів НАТО: 192 (88% від запланованого) - в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО, які є першочерговими стандартами Альянсу, 123 - в ініціативному порядку, що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

В Альянсі існують 1135 стандартів, тобто в Силах безпеки і оборони України вже запроваджено майже 28% від загальної кількості.

Читайте також: На певному етапі було б добре запросити Україну стати повноцінним членом НАТО - Столтенберг

За словами заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, це більше, ніж прийнято у деяких державах НАТО, що приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу.

Заступник міністра додав, що у 2024 році планується запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році в Україні були запроваджені 134 стандарти НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-