«Відпрацьовують програму»: Гуменюк пояснила навчаннями активність флоту РФ у Чорному морі

«Відпрацьовують програму»: Гуменюк пояснила навчаннями активність флоту РФ у Чорному морі

Укрінформ
Активність у Чорному морі кораблів російського флоту може бути пов’язана із проведенням навчальних вправ, яке, втім, будь-якої миті може перейти у бойову роботу.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

За її словами, ситуація у Чорному морі стала і контрольована, Сили оборони відстежують активність кораблів РФ, які перебувають на бойовому чергуванні.

Читайте також: Росія поки не використовувала північнокорейські снаряди на півдні України - Гуменюк

«Зараз триває початковий період навчального року у військовому розумінні, і підрозділи ворожого флоту також мають певні завдання з виконання, наприклад обов’язкових навчальних вправ, злагодження екіпажів тощо. Тому їхня активність і перебування у відкритому морі може бути пов’язана із тим, що вони відпрацьовують обов’язкову програму. Але розуміючи, що кожен з них споряджений бойовими ракетами, ми не можемо скидати з рахунку і ту загрозу, яку вони становлять. Будь-якої миті виконання навчальних завдань може перетворитись у виконання бойової роботи», - сказала Гуменюк.

За її словами, пуски з підводних ракетоносіїв складно виявити для української системи ППО, саме тому Генштаб рівень ракетної небезпеки оцінює як надзвичайно високий, тож населенню реагувати на сигнали повітряної тривоги треба дуже оперативно.

Читайте також: На Херсонщині ворог посилив застосування дронів, використовує до 80 за добу - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, Росія станом на 8:00 29 січня тримала у Чорному морі 5 кораблів, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", споряджені вісьмома ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-