У Міноборони розповіли, як набиратимуть людей до армії через рекрутингову агенцію

У Міноборони розповіли, як набиратимуть людей до армії через рекрутингову агенцію

Укрінформ
У рекрутинговій агенції, яку планує створити Міноборони, можуть працювати демобілізовані бійці та жінки – родички військовослужбовців, тобто цивільні особи, котрі знають, як працює армія.

Про це розповів уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець в інтерв'ю АрміяInform , передає Укрінформ.

"Для людини, яка вагається, чи йти до армії, важливо, з ким вона спілкуватиметься спочатку: з військовим чи цивільним. Якщо є можливість до важливої функції держави залучити цивільних, які володіють відповідними знаннями, то це добре. Ми розуміємо, що в рекрутинговій агенції Міноборони можуть працювати люди, які за певних обставин вже непридатні для військової служби, тобто демобілізовані з різних причин. Але вони розуміють, як працює армія, вони можуть дати відповіді на багато питань. Або жінки — родичі військовослужбовців, які теж мають свій досвід, знають, як все відбувається", - сказав Бежевець.

За його словами, таких рекрутерів будуть готувати до роботи. Вони матимуть постійний контакт з військовими, котрі уже безпосередньо оформлятимуть кандидатів на вакантні посади, та частинами, які підшукують для себе кандидатів.

"Власне, ексклюзив цієї функції (рекрутера — ред.) у тому, що людина не спілкується по телефону з кадровиком, який сидить за тисячу кілометрів десь. Фізичний контакт, він багато чого дозволяє — поставити всі запитання, з’ясувати. І оцінити людину можна набагато глибше. І пройти тестування. Наше завдання зараз — максимально людей залучати, пояснювати їм, що армія — це не чорний ящик", - зазначив представник Міноборони.

Читайте також: Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці відгукнулися понад 50 000 охочих

Він також розповів про модель влаштування на роботу через рекрутингову агенцію.

"Як ми це бачимо. Є модель, яка запланована. Вона може ще підлягати якимось змінам, тому що ми адаптуємося під виклики… Отже, людина прийшла до місця, де є рекрутери — поспілкуватися, про щось дізнатись. Фізично перший контакт відбувається з рекрутером... І якщо все складається, і людина каже: я зрозумів, чим займається ця військова частина, на цю посаду я готовий йти, я все зрозумів — то людина тут же на місці оформлює перший пакет документів, з яким вона потім йде до ТЦК та СП. Тому що оформлюють людину безпосередньо за всіма процедурами саме там. У нас немає іншої точки входу, крім ТЦК та СП", - пояснив Бежевець.

Рекрутер своєю чергою перебуває на зв’язку з ТЦК та СП і контролює цей процес, тобто він "супроводжує людину далі по всіх етапах і несе відповідальність за неї".

"Людину, яку він рекрутував, має довести до частини, проконтролювати, щоб вона стала на посаду. Рекрутер телефонує, пише, за потреби підключає керівників, інші структури. Тому що достатньо багато кроків треба зробити на цьому шляху: оцінка, проходження перевірки, медичний огляд… Наша мета — щоб людина максимально спокійно потрапила на посаду, щоб була навченою", - розповів представник МОУ.

Читайте також: Проєкт «Про війну»: військові вважають рекрутинг кращим за призов

Він також зазначив, що після проходження усіх процедурних моментів є два варіанти, як зацікавлена особа може потрапити на службу.

"Варіант перший. З ТЦК та СП людина направляється до навчального центру і проходить базову загальновійськову підготовку. Потім, якщо посада передбачає, проходить фахову підготовку — у цьому ж центрі або в іншому. Після цього людина їде в частину. Або варіант другий. І він теж практикується. Це коли людина з ТЦК одразу потрапляє до частини. І військова частина оформлює документи, гарантує, що навчить цю людину. І вже з частини вона їде до навчального центру. Звідти повертається до свого підрозділу", - пояснив Бежевець.

За його словами, і перший, і другий варіанти працюють. Але провести "людину по всіх цих бюрократичних процедурах, щоб досягти бажаного результату", - це завдання рекрутера. "А бажаний результат для нас — це коли мотивована людина служить там, де вона хотіла, там, де частина її побачила. Це як шлюбний контракт: ми зійшлися, ми бачимо наше світле майбутнє разом", - резюмував представник Міноборони.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Міністерство оборони запустило проєкт рекрутингу до Збройних сил України.

Читайте також: В Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до ЗСУ - Федоров

21 листопада заступниця міністра оборони Наталія Калмикова і співзасновник та СЕО Work.ua Артур Міхно підписали угоду про співпрацю в рамках проєкту “Рекрутинг”. 13 листопада аналогічну угоду Міноборони підписало з організацією Lobby X. Рекрутери виконують роботу в інтересах армії безкоштовно.

Як повідомлялося, Міноборони працює над створенням власної рекрутингової агенції, яка працюватиме паралельно з платформами із пошуку роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-