Кількість підпалів військкоматів у Росії за пів року зросла вдвічі - британська розвідка

Кількість підпалів військкоматів у Росії за пів року зросла вдвічі - британська розвідка

Укрінформ
Кількість підпалів військкоматів у Росії за останні шість місяців збільшилась удвічі, що може свідчити про недовіру людей до обіцянки влади не проводити нову хвилю мобілізації.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«22 січня російська влада повідомила про 220 нападів на військкомати з початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року. За даними видання Медіазона, підтверджено 113 атак на військкомати з 26 липня 2023 року. Такі цифри засвідчують збільшення вдвічі підпалів військкоматів в РФ за останні шість місяців», - заявили у британському відомстві.

Зазначається, що глава Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін звинуватив тих, хто здійснює підпали, у роботі на Захід.

«Проте збільшення кількості атак, ймовірно, пов'язане з дедалі більшим невдоволенням війною серед російського населення, а особливо тих, кого можуть мобілізувати у разі оголошення другої хвилі мобілізації», - вважають у Міноборони Британії.

У відомстві також вказують на те, що подальша мобілізація буде суперечити обіцянці президента РФ Володимира Путіна, яку він дав 14 грудня на щорічній пресконференції, що в країні більше не буде мобілізації.

«Напади (на військкомати – ред.) дуже ймовірно є наслідком недовіри до цієї обіцянки», - зазначили у Міноборони.

Читайте також: У Росії студента посадили на п'ять років за спробу підпалити військкомат

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну по всій Росії відбувалися підпали військкоматів, відділів поліції, будівель міських адміністрацій та приймалень "Єдиної Росії". Після оголошення мобілізації кількість інцидентів зросла.

Внаслідок підпалів ніхто не загинув, збитки мінімальні. Затриманим найчастіше інкримінують тероризм. Понад 30 справ уже завершилися винесенням вироку, найсуворіший – 19 років колонії.

Серед притягнутих до відповідальності за спроби підпалів було 15 неповнолітніх.

Фото: sq.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-