Ворог посилив артобстріли і намагається атакувати на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Ворог посилив артобстріли і намагається атакувати на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Укрінформ
Росіяни упродовж доби здійснили 533 артилерійські обстріли по позиціях українських захисників на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, передає кореспондент Укрінформу.

"На Куп'янському і Лиманському напрямку, та і загалом у всій смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" ворог не полишає своїх намірів проводити атакувальні дії. На Куп'янському і Лиманському напрямках (за добу - ред.) були відбиті понад 20 атак. Бойові дії відбувалися поблизу Табаївки, Стельмахівки, Тернів, Ямполівки. Тут ворог застосував 32 дрони-камікадзе по українських позиціях та здійснив 533 артобстріли", - сказав Фітьо.

За його словами, дуже велика кількість артобстрілів свідчить про те, що РФ змістила на них акцент.

"Нашим захисникам вдалося відбити ворожі атаки і знищити 245 росіян. Також було знищено або ушкоджені 32 одиниці військової техніки, серед яких - 2 БМП, 2 БТР, 1 МТЛБ", - зазначив Фітьо.

Читайте також: Для харків'ян загрози із півночі немає - речник Сухопутних військ

Начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ розповів, що наразі РФ активно застосовує техніку для підтримки своїх атакувальних дій, і її вже спалено дуже багато. "Але це ворога не зупиняє, і він намагається далі наступати на цих напрямках", - поінформував він.

Як повідомлялося, в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 атак РФ біля Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 8 атак росіян поблизу Тернів та Торського Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-