Для харків'ян загрози із півночі немає - речник Сухопутних військ

Для харків'ян загрози із півночі немає - речник Сухопутних військ

Укрінформ
Загрози для жителів Харкова із півночі наразі немає.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, відповідаючи на питання про те, що росіяни можуть спробувати зробити відволікаючий маневр - наступ із Бєлгорода на Харків, щоб відтягнути частину військ з Куп'янського напрямку, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Фітьо, кількість російських військ, які знаходяться на північному кордоні, відстежується.

"Зараз війна триває у, скажімо так, в онлайні, і зробити якісь приховане переміщення сил і засобів для обох сторін фактично неможливо. Тому, крім того всього, на північному кордоні здійснюється укріплення, відповідно, є теж сили і засоби, проводиться інженерне обладнання кордону. Тому наразі для харків'ян загрози з півночі немає", - запевнив Фітьо.

Окремо начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ заявив, що активні бойові дії у смузі відповідальності "Хортиця" розпочалися ще на початку жовтня - тобто вже чотири місяці РФ активно наступає на цьому напрямку.

Читайте також: На Куп'янському напрямку армія РФ тримає 44-тисячне угруповання

"Успіхи у них самі бачите які - якихось успіхів у них немає. І ресурсів для продовження цих наступальних дій теж вже починає бракувати, бо є дуже велика кількість втраченої техніки і велика кількість людських втрат", - поінформував Фітьо.

Він акцентував увагу на тому, що та мобілізація, яка зараз відбувається у РФ, і набір на контрактну військову службу - попередньо, перекриває саме ту кількість людей, які були вбиті та поранені саме під час активних наступальних дій росіян.

Як повідомлялося, у Головному управлінні розвідки Міноборони розцінюють повідомлення про загрозу наступу росіян на Харків як інформаційно-психологічну операцію РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-