Кремль не збирається припиняти насильство: Україна в ОБСЄ розповіла про останні обстріли

Кремль не збирається припиняти насильство: Україна в ОБСЄ розповіла про останні обстріли

Укрінформ
Українська місія при ОБСЄ на спеціальному засіданні поінформувала країни-учасниці про останні масовані повітряні атаки РФ з використанням ракет та ударних безпілотників та їх наслідки.

Як передає кореспондент Укрінформу, зустріч була скликана Мальтійським головуванням на прохання делегації України у зв’язку з масованими ракетними обстрілами Росією українських міст в останні тижні.

Українська місія наголосила, що під час обстрілів "об'єкти критичної та цивільної інфраструктури були серед ключових цілей Росії".

"Скликання сьогоднішньої зустрічі було цілком виправданим. Всі ці атаки промовисто свідчать про реальне ставлення Росії до своїх зобов'язань у межах ОБСЄ. А чого, власне, можна очікувати від делегації, яка вважає "ультиматумами", як ми почули вчора, заклики поважати людське життя, територіальну цілісність та суверенітет сусідів – принципи Статуту ООН та Гельсінського заключного акта, на основі яких була розроблена Українська формула миру?" - заявила т.в.о. постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова.

Вона підкреслила, що минулого року в Україні пролунало 6 тисяч повітряних тривог.

Читайте також: Євросоюз в ОБСЄ ще раз запевнив у підтримці України «стільки, скільки буде потрібно»

"Нові атаки, здійснені вже у 2024 році, є суворим нагадуванням про те, що кремлівський режим не збирається припиняти застосування насильства… Остання риторика російських чиновників не залишає сумнівів щодо того, що Україна може очікувати від Москви – знищення українського народу та розчленування Української держави", - додала дипломат.

У цьому контексті Кувшинникова закликала надати Україні додаткові системи ППО та боєприпаси, бойові безпілотники всіх типів та далекобійні ракети, а також схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська минулої доби завдали ударів по дев'яти областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-