Російські активісти створили онлайн-калькулятор війни

Російські активісти створили онлайн-калькулятор війни

Укрінформ
Російські активісти створили сайт, де можна підрахувати витрати на озброєння, яке Росія застосовує у війні проти України.

Зокрема, сайт «Калькулятор війни», пропонує підрахувати, скільки соціальних благ можна було би придбати у Росії на суму, еквівалентну вартості БПЛА, ракети тощо, повідомляє Укрінформ.

«Воєєні дії в Україні суттєво вплинули на економіку Росії. Промисловість переорієнтувалася потреби фронту. Влада планує направити майже половину держбюджету в 2024 на оборону та безпеку. Щонайменше 40% російських регіонів запустили нові виробництва бойових безпілотників. Ці підприємства вже випускають 2,5 тисячі апаратів на місяць і планують наростити обсяги в десятки разів.

Давайте разом припустимо, куди можна було б витратити гроші, спрямовані на виробництво БПЛА та ударних ракет, якби російська влада відмовилася від продовження воєнних дій на території України», - зазначається на сайті проекту.

Читайте також: Російські в’язні, що воюють проти України, більше не мають помилування від Путіна - ВВС

На сайті зображені різні види озброєння - від БПЛА до ракет, при виборі будь-якого з них і натисканні кнопку «Конвертувати» - сайт згенерує кількість цивільних об'єктів та соціальних благ, які можна було б придбати у Росії на суму «кошика».

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про федеральний бюджет на 2024-2026 роки із рекордними (з часів розпаду СРСР) військовими витратами. За рік за статтею «національна оборона» Росія витратить 10,775 трлн рублів ($121,5 млрд) - на 70% більше, ніж у 2023-му (6,8 трлн рублів), у 2,3 рази більше, ніж у 2022-му (4,7 трлн), та втричі більше за показники довоєнного 2021 року (3,5 трлн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-