Пентагон: Брак коштів для України заважає обслуговувати надані раніше озброєння

Пентагон: Брак коштів для України заважає обслуговувати надані раніше озброєння

Укрінформ
Відсутність рішення Конгресу США про подальшу допомогу Україні впливає на спроможності Пентагону передавати ЗСУ зброю й боєприпаси, а також обслуговувати озброєння, які були надані раніше.

Про це сказав речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що поточна нестача фінансування змусила нас призупинити вилучення додаткових озброєнь із наших запасів з огляду на наслідки для нашої власної бойової готовності. І це, звісно, заважає нам задовольняти найбільш нагальні потреби України на полі бою, включно з артилерійськими снарядами, протитанковою зброєю, засобами ППО», - зазначив представник оборонного відомства США.

Крім того, за його словами, відсутність додаткового фінансування заважає обслуговуванню озброєння та обладнання, наданих Україні раніше.

Читайте також: Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

«Ми продовжимо тісно співпрацювати з Конгресом і закликаємо (законодавців – ред.) якомога швидше забезпечити додаткове фінансування», - резюмував речник Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Участь у засіданні, яке звично очолив міністр оборони США, взяли понад 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-