Російські спецслужби до 60% розвідданих отримують через соцмережі - Генштаб

Російські спецслужби до 60% розвідданих отримують через соцмережі - Генштаб

Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації не менш як 60% розвідувальних даних отримують через соціальні мережі.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні не менш як 60 відсотків розвідданих спецслужби противника отримують через соціальні мережі. Необдумано поширені фото та відеоматеріали про діяльність Збройних Сил України стають для противника одним з основних джерел розвідувальної інформації", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила російського агента, який шпигував за бойовими літаками ЗСУ

Як зазначили у Генштабі, наслідком поширення таких публікацій може стати зрив військової операції, загибель українських воїнів та втрата озброєння і військової техніки. Своєю чергою автори хайпових повідомлень ризикують отримати кримінальні вироки та опинитись за ґратами.

Щоб уберегти себе та наблизити Перемогу у Генштабі закликали не знімати та не поширювати жодної інформації щодо: роботи засобів системи ППО; переміщення та районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки; арсеналів, баз, складів зберігання матеріально-технічних запасів, а також міжнародної матеріально-технічної допомоги; підприємств, які виготовляють нові види озброєнь, ремонтують техніку, боєприпаси та задовольняють інші військові потреби.

"Разом з тим, закликаємо утримуватись від поширення власної "ексклюзивної" інформації про перебіг бойових дій або хід виконання бойових завдань. Не поширюйте таку інформацію на широкий загал до її підтвердження через офіційні джерела. Пам’ятайте, інформаційна тиша це те, що не дозволить ворогу дізнатись плани війська, збереже українські життя та наблизить нашу спільну Перемогу!", - наголосили у Генштабі.

Читайте також: Викрили «блогера», який оприлюднив відео атаки дронів на Хмельницький

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки України затримала агента воєнної розвідки РФ, який коригував ворожі удари по Силах оборони у Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-