Безпілотники Bayraktar застосовують на війні, але вже з іншими цілями - посол

Безпілотники Bayraktar застосовують на війні, але вже з іншими цілями - посол

Укрінформ
Застосування турецьких безпілотників Bayraktar у війні проти Росії не втратило актуальності, але наразі їх використовують з іншими цілями.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар під час онлайн-брифінгу на тему: "Українсько-турецькі відносини: як наразі здійснюється співпраця між країнами, подальші плани щодо співпраці" в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Насправді актуальність (безпілотників Bayraktar - ред.) не зменшилася, просто є інша методика використання... На сьогодні, оскільки лінія фронту більш-менш стабільна, а система протиповітряної оборони (Росії - ред.) глибоко ешелонована, використання за прямим призначенням цих безпілотників Bayraktar для удару по ворожих силах є недоцільним, оскільки вони, як і будь-який літальний апарат, доволі вразливі для ППО. Тому їх використовують зовсім з іншими цілями", - сказав Боднар.

Читайте також: Румунія, Болгарія і Туреччина можуть почати розмінування Чорного моря влітку - посол

Він додав, що іде постачання не лише безпілотників Bayraktar до України, а й певних комплектуючих, які допомагають розвитку нових видів БПЛА у Туреччині.

"Це все складає взаємодоповнюючу взаємодію у оборонно-промисловому комплексі... І, звичайно, не знімається з порядку денного будівництво заводу Bayraktar в Україні і виробництво цих безпілотників із штампом "Made in Ukraine", - резюмував посол.

Читайте також: Компанія Baykar інвестує в Україну $100 мільйонів

Як повідомлялося, офіцер Головного управління розвідки Володимир Валюх в інтерв'ю виданню Defense News заявив, що турецькі безпілотники Bayraktar TB2 на початку війни дуже допомагали ЗСУ домагатися успіхів, але тепер мають обмежену корисність, оскільки російські окупанти посилюють протиповітряну оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-