На півдні Сили оборони проводять невеликі контратаки і виснажують ворога - Сирський

На півдні Сили оборони проводять невеликі контратаки і виснажують ворога - Сирський

Укрінформ
Росія сподівається повернути втрачені території на півдні Херсонської та Запорізької областей. Українська армія тримає там «активну оборону».

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю Reuters.

«Наші цілі залишаються незмінними: утримання наших позицій, … виснаження противника шляхом нанесення максимальних втрат», – зазначив Сирський.

За його словами, Росія намагається перехопити ініціативу на полі бою, оскільки наближається дата другої річниці від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. РФ прагне отримати повний контроль над промисловим регіоном Донбасу – там російське командування не зважає на значні втрати військових та боєприпасів, додав командувач.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни завдають авіаударів і продовжують штурмові дії - Тарнавський

Окрім цього, за словами Сирського, Росія сподівається повернути втрачені території на півдні Херсонської та Запорізької областей. ЗСУ у відповідь проводять невеликі контратаки у тому, що полковник назвав «активною обороною»: тримають противника напоготові, шукаючи можливості для удару.

Бойові дії з обох сторін наразі менші за масштабом, щоб зберегти боєприпаси та людей, додав він, припускаючи, що Росія також навчилася реагувати і запобігати втратам.

«Наступи на рівні батальйону – велика рідкість», – підкреслив Сирський.

Читайте також: На Кринки ворог потужно тисне вогнем, там немає жодної вцілілої будівлі - Гуменюк

Як повідомлялося, 13 січня керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що російські війська повернулись до активних штурмових дій на півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-