Росіяни повертаються до активного штурму на півдні та посилюють підрозділи морською піхотою - Гуменюк

Росіяни повертаються до активного штурму на півдні та посилюють підрозділи морською піхотою - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська повернулись до активних штурмових дій на півдні країни.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Можливо, вони переплановувались і очікували прибуття додаткових підрозділів. Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно і тримали раніше», - сказала вона.

Гуменюк зауважила, що було різке падіння активності ворога. «Якщо раніше ми щоденно фіксували від 10 до 13 штурмових дій за добу, то останнім часом було 1-3 штурмові дії. Це різке падіння. Однак сьогодні було вже від 9 штурмових дій», - повідомила вона.

Крім того, за її словами, зараз російські війська використовують не лише підрозділи типу «шторм-z», а намагаються підтягувати і морську піхоту, і десанті війська, що говорить про бажання підвищити результативність штурмових дій. «Очевидно, їм ставиться завдання прорвати нашу оборону», - додала вона.

Читайте також: Росія вже тиждень не виводить ракетоносії у Чорне море через шторм - Гуменюк

Гуменюк запевнила, що Сили оборони відбивають ці атаки. За минулу добу було знищено до 38 осіб особового складу ворога.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська упродовж доби здійснили атаки на 13 областей України, застосовували ракети, ударні дрони, керовані авіабомби, артилерію, міномети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-