Зеленський і Сунак відвідали поранених українських захисників у лікарні

Зеленський і Сунак відвідали поранених українських захисників у лікарні

Фото
Укрінформ
Володимир Зеленський і Ріші Сунак відвідали українських військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в одному з медичних закладів Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Президент і голова британського уряду поцікавилися в захисників, звідки вони родом, на яких напрямках боронили Україну від ворога, за яких обставин зазнали поранень», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що головний лікар медустанови докладно розповів про лікування кожного з бійців. Глава держави також запитав у воїнів про самопочуття, умови перебування й нагальні потреби.

Військові розповіли Президентові та Прем’єр-міністру Великої Британії, що служили на Куп'янському, Запорізькому напрямках та поблизу Авдіївки. Зазначали, що бажають якнайшвидше стати на ноги. Деякі зауважили, що планують повернутися до служби після одужання. Та найбільше бажання захисників – перемога України над російським агресором.

Так, солдат Ілля Герасименко, який готується до протезування ноги, розповів, як зазнав поранення після відбиття одного з наступів ворога. Попри те, що ногу бійцеві зберегти не вдалося, він планує повернутися до активного життя. Як зазначили лікарі, своїм настроєм він допомагає іншим військовим, налаштовуючи їх на одужання.

«Ріші Сунак був вражений стійкістю Іллі та його позитивним баченням і висловив думку, що саме це допомагає воїнам відновлюватися й боротися», - вказано в повідомленні.

Молодший сержант Михайло Гондерук розповів Президенту, що найбільше мріє побачити свою родину, зокрема батька й брата, які теж боронять Україну.

Володимир Зеленський побажав Михайлу якнайшвидшої зустрічі з найдорожчими людьми, а Ріші Сунак назвав родину бійця потужною. Михайло у відповідь зазначив, що після лікування й надалі буде тією людиною, яка більшу частину свого часу й життя присвятить війську.

Читайте також: Досягнення України за майже два роки війни свідчать, що Росію можна перемогти - Сунак

Спілкуючись із матір’ю Євгена Холодницького, який зазнав важкого поранення поблизу Роботиного, глава уряду Британії наголосив, що вона має пишатися сином, бо він бореться за свою країну.

Під час спілкування з лейтенантом Назарієм Ковалем Президент поцікавився перебігом його реабілітації та підготовки до протезування, запитав про родину. Почувши відповідь бійця про те, що він виховує двох доньок, Ріші Сунак сказав: «Впевнений, що вони пишатимуться тим, що ви зробили для вашої країни».

Глава держави подякував воїнам за захист України й побажав якнайшвидшого одужання. За особисту мужність, самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Зеленський вручив захисникам ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

На згадку про зустріч Володимир Зеленський і Ріші Сунак залишили підписи на прапорі.

Читайте також: У Києві Сунак поспілкувався із жителями будинку, що постраждав внаслідок ракетного удару

Головний лікар закладу також поінформував лідерів про роботу, яку здійснює колектив закладу для лікування й реабілітації поранених воїнів. Зокрема, медики докладають максимум зусиль для збереження кінцівок військових у складних випадках. Також військовослужбовців готують до протезування, підбирають їм протези та вчать ними користуватися. Для воїнів обладнано басейн, зал для занять боротьбою та джіу-джитсу. Значна увага приділяється соціальній реабілітації після поранення.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Сунак оголосив у Києві про 2,5 млрд фунтів військової допомоги Україні, зокрема, 200 млн фунтів – на виробництво дронів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-