Досягнення України за майже два роки війни свідчать, що Росію можна перемогти - Сунак

Досягнення України за майже два роки війни свідчать, що Росію можна перемогти - Сунак

Укрінформ
Досягнення України за майже два роки війни на полі бою та в Чорному морі свідчать, що Росію можна перемогти, і Британія допомагатиме в цьому Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у виступі у Верховній Раді України, повідомляє Укрінформ.

«Російські військові значно переважають за чисельністю українські сили, але ви вже повернули собі половину окупованої території, ви утримали Схід, відновили життєво важливі судноплавні шляхи, щоб допомогти прогодувати світ, і дедалі більше перетворюєте Крим на вразливе місце для Росії, а не на їхню сильну сторону. Ці перемоги показують, що Росію можна перемогти у її загарбницькій війні», - сказав Сунак. 

Він додав, що РФ втратила вже майже пів мільйона чоловіків, Путін зіткнувся зі спробою державного перевороту і був звинувачений як міжнародний військовий злочинець. Окрім того, він очолює економіку, сильно ослаблену санкціями, а через його агресивні дії країни по всій Європі значно збільшили свої оборонні витрати.

Читайте також: Британія надає Україні найбільший пакет оборонної допомоги від початку війни - Сунак

«Зараз він (Путін – ред.) змушений випрошувати зброю в Ірану і Північної Кореї і відчайдушно жертвувати сотнями тисяч чоловіків у надії, що Україна поступиться або що її друзі підуть геть. Але Україна не здасться, а Сполучене Королівство ніколи не відступить», - запевнив Прем’єр-міністр Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-