Сили оборони відбили 57 атак на семи напрямках

Сили оборони відбили 57 атак на семи напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 57 ворожих атак на семи напрямках та ще вісім штурмів на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 12 січня. 

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 68 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Авіація Сил оборони України завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників, а також по чотирьох їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, пункт його управління, один артилерійський і два засоби протиповітряної оборони, а також склад боєприпасів і радіолокаційну станцію росіян.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони України і населених пунктах два ракетні й 43 авіаційні удари, а також 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі й надалі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційного удару війська РФ завдали в районі Вовчанська Харківської області.

Читайте також: Україна потребує більше штурмових літаків для ведення бойових дій - Сирський

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з артилерії й мінометів, зокрема Соснівку, Карповичі, Семенівку та Грем’яч Чернігівської області, Марчихину Буду, Іскрисківщину, Басівку, Покровку, Рясне й Велику Писарівку Сумської області, Гур'їв Козачок, Уди, Зибине, Бударки й Дворічанське Харківської області.

На Куп’янському напрямку захисники України відбили шість ворожих атак біля Синьківки Харківської області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Із авіації російська армія вдарила по районах Синьківки й Іванівки Харківської області.

По близько 10 населених пунктах загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Дворічній, Синьківці, Петропавлівці, Іванівці й Берестовому Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки поблизу Макіївки Луганської області, Григорівки та Веселого Донецької області. Російські війська намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційні удари ворога зафіксовані в районах Новоєгорівки Луганської області, Зеленої Долини та Колодязів Донецької області.

Від артилерійського й мінометного вогню російської армії на Лиманському напрямку цієї доби постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили чотири ворожі атаки біля Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

У районі Богданівки Донецької області відпрацювала ворожа авіація. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на цьому напрямку опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки біля Авдіївки та ще 16 – неподалік від Первомайського і Невельського Донецької області.

У районах Олександрополя, Новобахмутівки та Авдіївки Донецької області війська РФ завдали авіаційних ударів.

Від вогню ворожих мінометів й артилерії протягом доби на Авдіївському напрямку потерпали близько 15 населених пунктів, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Степове, Авдіївка і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації російська армія 15 разів намагалася прорвати там оборону.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників потрапили Красногорівка, Курахове, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка і Катеринівка.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили три ворожі атаки південніше від Золотої Ниви та західніше від Старомайорського Донецької області. Ударів російських мінометів й артилерії там зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Старомайорське і Рівнопіль Донецької області.

Читайте також: Війська РФ здійснили три штурми на півдні та зазнали поразки - Сили оборони

На Запорізькому напрямку захисники України відбили п'ять ворожих атак у районі Роботиного Запорізької області. Росіяни безуспішно намагалися відновити там втрачене положення.

Артилерійським і мінометним вогнем війська РФ атакували на Запорізькому напрямку близько 20 населених пунктів, серед них – Залізничне, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине й Новоандріївка Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська артилерія била по Херсону, Золотій Балці, Тягинці й Іванівці Херсонської області, а також по Дмитрівці, Іванівці та Яселці Миколаївської області.

Російські війська не полишають наміру вибити підрозділи Сил оборони України із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники здійснили там вісім безуспішних штурмових дій.

"Українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат", – наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександра Сирського, російські загарбники провалили задачі щодо виходу на певні рубежі.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-