За потреби Україна та Британія можуть укладати додаткові секторальні угоди - Зеленський

За потреби Україна та Британія можуть укладати додаткові секторальні угоди - Зеленський

Укрінформ
Підписана між Україною та Великою Британією двостороння безпекова угода визначає чіткі та принципові позиції щодо державного кордону України, санкцій проти РФ, зброї, компенсації Росією збитків та відбудови України після війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком в Києві.

«Детально в угоді – щодо зброї, абсолютно чітко – щодо нашого державного кордону, принципово – щодо санкцій, справедливо – щодо компенсації Росією збитків, які завдані її агресією, надійно – щодо відбудови після бойових дій. Звичайно, за потреби Україна та Велика Британія зможуть укладати додаткові секторальні домовленості. Це відмінний результат. Велика Британія підтверджує довготривалий характер наших відносин, і це буде зафіксовано в окремому документі», – заявив Зеленський.

Відео: ОП

Читайте також: Зеленський - про угоду з Британією: Це не просто добра воля, а формалізовані відносини

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Згідно з угодою, Велика Британія надасть Україні пакет військової допомоги Україні на 2,5 млрд фунтів стерлінгів. Крім того, угода з Великою Британією передбачає щорічне надання додаткової допомоги упродовж 10 років і автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії. Також у документі наголошується, що учасники угоди продовжать шукати шляхи подальшого зміцнення своїх довгострокових відносин, включно з роботою на шляху до сторічного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-