Росія лише раз за час повномасштабної війни дозволила місії ООН перетнути лінію фронту

Росія лише раз за час повномасштабної війни дозволила місії ООН перетнути лінію фронту

Ексклюзив
Укрінформ
Гуманітарна місія ООН підтримує окремі заходи допомоги українцям в російській тимчасовій окупації за допомогою місцевих партнерів.

Про це заявив речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу в інтерв’ю Укрінформу.

«Зараз лише кілька місцевих партнерів проводять окремі заходи допомоги. Ми надаємо їм фінансування та підтримку. Цього недостатньо. Ми маємо обмежену інформацію про ситуацію, але в нас є деякі оцінки потреб. Через перешкоджання нашій роботі з боку Російської Федерації майже неможливо отримати повну картину», – сказав Абреу.

Він наголосив, що Російська Федерація дозволила Гуманітарній місії ООН перетнути лінію фронту лише один раз під час евакуації мирних жителів «Азовсталі» в Маріуполі.

Речник УКГС додав, що його організація продовжує шукати рішення, та підкреслив, що відмова у допомозі людям з російського боку суперечить міжнародному гуманітарному праву.

Читайте також: Місія ООН цьогоріч планує залучити $3 мільярди на гуманітарну підтримку України

Як повідомлялося, Росія відмовляє ООН у доступі на окуповану територію для надання допомоги українцям в окупації. Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун відзначала, що регулярно подає запити для перетину фронту й отримує позитивну відповідь з боку України, тоді як Росія не надає їй гарантій безпеки.

Російська влада не допускала гуманітарні місії ООН на окуповані території навіть після підриву Каховської греблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-