Спонсор війни в Україні: у Литві закликали прибрати з магазинів продукцію компанії Viciuna

Спонсор війни в Україні: у Литві закликали прибрати з магазинів продукцію компанії Viciuna

Укрінформ
У Литві член парламентської фракції партії консерваторів, яка очолює правлячу коаліцію, Матас Малдейкіс закликав торгові мережі керуватися не лише правовими, а й моральними нормами та прибрати з прилавків продукцію компанії Viciunai Group.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Просто політично сумно. Я вважаю, що втручання держави та Євросоюзу в деякі питання не повинно бути єдиним регулюючим елементом. Певні дії компаній мають ґрунтуватися на принципах моралі, а не лише права», – сказав Малдейкіс.

За його словами «певна реакція» необхідна, оскільки названа компанія, працюючи в РФ, фактично вносить кошти на здійснення агресії. Парламентарій відзначив, що юридично неможливо змусити торгові мережі не продавати продукцію Viciunai.

Політик також назвав «кроком у правильному напрямку» ініціативу торгової мережі Lidl додатково маркувати продукцію Viciunai. «Якесь маркування - це знак у вірному напрямку, визнання того, що проблема існує. Якщо є проблема, то виникає питання, де та риса, на якій слід зупинитися", - сказав він.

Читайте також: Xiaomi про внесення до списку міжнародних спонсорів війни: Ми за мир у всьому світі

Компанія Viciunai Group є глобальним виробником і постачальником різноманітних харчових продуктів. Крім того, що Viciunai Group є найбільшим переробником сурімі на планеті, вона також є одним з найбільших та економічно найпотужніших виробників морепродуктів у Європі. Її головний офіс розташований у Литві, а заводи працюють в Литві, Іспанії, Естонії та Росії.

Як повідомляв Укрінформ, в четвер Національне агентство з питань запобігання корупції внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Фото: DELFI / KIRIL ČACHOVSKIJ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-