НАЗК додало деталі ракет Х-59 у базу іноземних компонентів зброї

НАЗК додало деталі ракет Х-59 у базу іноземних компонентів зброї

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України поповнило Єдину базу іноземних компонентів у зброї 42-ма новими деталями російських авіаційних ракет Х-59.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

Саме ці ракети у поєднанні із дронами Shahed, іноземні деталі яких можна знайти у базі, Росія почала регулярно застосовувати останнім часом.

Так, 4 січня 2024 року РФ вдарила цією ракетою по об'єкту енергетики у Кропивницькому. Внаслідок обстрілу загинула одна людина та ще восьмеро були поранені.

«Не можна дозволяти, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів та вбивали цивільних в усьому світі. Ми й надалі регулярно поповнюватимемо Базу, щоб виробники, посадовці, журналісти-розслідувачі, а також просто небайдужі громадяни з різних країн обʼєднувалися заради нерозповсюдження технологій до таких терористичних режимів як РФ», - наголосили у НАЗК і порадили підписатися на оновлення бази за посиланням.

НАЗК також висловило глибоку повагу та вдячність всім українським військовим, які захоплюють цю зброю, а також дослідницьким центрам, за вивчення та ідентифікацію цих компонентів.

Докладніше про проект «Іноземні компоненти у зброї» тут.

Читайте також: Аналітики ISW пояснили, чому Росія купляє балістичні ракети за кордоном

Як нагадали в Нацагентстві, роль НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій. Зокрема НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК додало нові деталі російської та іранської зброї до єдиної в світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї.

Перелік поповнився майже на 150 компонентів та містить п’ять нових елементів від снарядів (9M544) російської РСЗВ «Торнадо-С» і 137 компонентів від іранського БПЛА Mohajer-6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-