Німеччина передала ЗСУ ракети, боєприпаси та спецтехніку

Німеччина передала ЗСУ ракети, боєприпаси та спецтехніку

Укрінформ
Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги, у якому ракети для ППО, БМП, радари, вантажівки та інше.

Список оновлено на сайті федерального уряду 4 січня, передає Укрінформ.

Зокрема, в Україну доставлено 1 ЗРК SKYNEX з боєприпасами та ракети для системи ППО IRIS-T SLM; боєприпаси до танків LEOPARD 2 A6 і майже 10 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів.

Також у пакеті 10 транспортерів MARDER з амуніцією та запчастинами (загалом ЗСУ мають таких уже 80); 2 танки для розмінування WISENT 1 (раніше було передано 14) і мостоукладальник BIBER із запчастинами.

Читайте також: Україна і Німеччина ведуть переговори щодо конкретних систем озброєнь - Макеєв

Окрім того, два радари спостереження за повітряним простором TRML-4D (раніше було надано 6); кілька тисяч бойових шоломів і датчиків дронів; 10 наземних с постережних радарів GO12.

У пакеті також 10 вантажівок Zetros (загалом передано 250), три великотоннажні напівпричепи 8x8 HX81 і напівпричеп; кілька одиниць автотранспортних засобів.

Читайте також: Уряд Німеччини зараз не планує постачати ракети Taurus Україні

Передано також 305 штурмових гвинтівок MK 556, мільйони набоїв до стрілецької зброї і понад тисяча зимових маскувальних сіток.

Як повідомлялось, 2023 року Німеччина передала Україні військової допомоги на суму близько 5,4 мільярда євро, а також схвалила зобов’язання на наступні роки в сумі близько 10,5 мільярда євро.

Фото: Keystone/DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-