Окупація України та знищення її політичного керівництва залишаються основними цілями РФ - Лещенко

Окупація України та знищення її політичного керівництва залишаються основними цілями РФ - Лещенко

Укрінформ
Окупація всієї України та знищення політичного керівництва держави залишаються основними цілями російської агресії. Тези, які російське керівництво поширює через західні ЗМІ, про начебто готовність до переговорів - це брехня.

Про це на брифінгу сказав радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, аналізуючи меседжі експрезидента Росії Мєдвєдєва, передає Укрінформ.

"Усунення з посади президента України є однією з цілей для Росії, і (росіяни – ред.) будуть це робити, у тому числі шляхом дестабілізації ситуації всередині України", - сказав Лещенко.

Відео: ОП

Так Лещенко процитував Дмитра Мєдвєдєва, який у своєму Телеграм-каналі неприховано пише про "недекларовані", але найважливіші цілі - "свержение правящего бандеровского режима" - які, за уявленням Мєдвєдєва, "мають бути і будуть досягнені".

Так експрезидент Росії називає українські міста Київ, Одесу, Харків, Дніпро, Миколаїв "російськими містами, які є тимчасово окупованими".

"Він продовжує наполягати на тому, що Київ буде однією з цілей подальшої війни Росії проти України. В такий спосіб держава-агресор продовжує поширювати тезу про те, що окупація всієї України не тільки плід чиєїсь фантазії, а й мета російського політичного керівництва, попри те, що через іноземних журналістів вони поширюють тезу про начебто готовність до переговорів, про те що вони не воюють з Україною. Це брехня. Їх мета - захоплення всієї України", - сказав Лещенко.

Тим часом, як зауважив Лещенко, Росія намагається подати як "досягнення" удари своїх сил по цивільним обʼєктам і мирним громадянам України. І виправдовуються тим, що під час таких атак нібито "знищують українських військових, озброєння тощо". Так, вони заявили, що під час останньої атаки на Київ "було вбито аж 9 українських генералів, знищено комплекси Patriot, командні центри та іноземні найманці" тощо, наголосив Лещенко.

Читайте також: «Намір» Маска отримати громадянство РФ є фейком роспропаганди - Лещенко

Така сама брехня шириться від російського Міноборони, яке стверджує, що завдавши ударів по Харкову росіяни знищили саме військових.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня російські загарбники здійснили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів. Протиповітряна оборона України знищила 72 із 99 повітряних цілей ворога, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

В результаті російської атаки по Україні 130 людей отримали поранення, ще п'ятеро загинули, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

У Києві, станом на 13:00 3 січня 54 людини постраждали внаслідок російської ракетної атаки 2 січня, двоє людей загинули.

На Київщині уламками російських ракет пошкоджено 14 багатоквартиних і 39 приватних будинків, постраждало 16 осіб, 2 людей загинули.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-