В Україні з 29 грудня від атак Росії загинули 90 цивільних - ООН

В Україні з 29 грудня від атак Росії загинули 90 цивільних - ООН

Фото
Укрінформ
Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні від початку хвилі атак Росії, що почалася 29 грудня, зафіксувала 90 випадків загибелі цивільних людей в Україні, зокрема двох дітей, і 421 випадок поранення цивільних у 12 областях.

Про це йдеться у повідомленні Місії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Це включає обстріли і ракетні атаки, які, за повідомленнями, вбили 8 цивільних осіб, і спричинили поранення 29 в районах Донецької області, окупованих Російською Федерацією. Кожен випадок загибелі цивільних осіб буде незалежно верифікуватися ММПЛУ», - зазначили у Місії.

У Моніторинговій місії ООН повідомили, що її співробітники відвідали Солом'янський район Києва та сусіднє місто Вишневе, де поспілкувалася з мешканцями, чиї будинки були зруйновані або серйозно пошкоджені під час ракетного обстрілу РФ 2 січня.

«Багато з них наразі знайшли прихисток у сусідній школі, яка також була пошкоджена під час обстрілу. Окрім загибелі людей та поранень, що змінили життя, мешканці описували біль від втрати своїх домівок та всього особистого майна», - поінформували в ООН.

Як повідомлялося, у Києві кількість жертв російської ракетної атаки 29 грудня зросла до 30 людей, у лікарні від травм померла одна особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-