НАТО зміцнюватиме повітряний захист України - в Альянсі прокоментували масовану атаку РФ

НАТО зміцнюватиме повітряний захист України - в Альянсі прокоментували масовану атаку РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Союзники по НАТО засудили масовані ракетні атаки РФ проти України і наголосили на зобов'язанні й надалі зміцнювати оборонні спроможності України та її протиповітряний захист.

Про це Укрінформу заявив офіційний представник Альянсу.

«НАТО рішуче засуджує російські ракетні атаки та атаки дронів проти мирного населення України, проти міст і сіл. Це є ще однією демонстрацією наміру Путіна зламати рішучість українців. Він не досягне успіху. Союзники по НАТО вже надали Україні велику кількість систем протиповітряної оборони та зобов’язалися надалі посилювати українську оборону. НАТО продовжує підтримувати право України на самооборону проти російської загарбницької війни. Ми будемо підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно», - запевнив співрозмовник агентства. 

Як повідомлялося, 29 грудня минулого року та 2 січня 2024 року Росія здійснила ракетні удари та удари дронів по всій території України.

Читайте також: Масована атака Росії по Україні: п'ятеро загиблих та 127 поранених

Десятки людей загинули, сотні отримали поранення. Більшість ракет і дронів, націлених на житлову та критичну інфраструктуру України, були збиті українськими військовими з використанням, зокрема, сучасних систем протиповітряного захисту, наданих союзниками та західними партнерами.

Сьогодні, 2 січня, російські війська повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому. Цього разу протиповітряна оборона України знищила 72 із 99 ворожих цілей, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-