Мобілізаційна реформа має бути завершена у січні - військовий експерт

Мобілізаційна реформа має бути завершена у січні - військовий експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Для досягнення успіхів на фронті потрібен особовий склад, тому мобілізаційна реформа в Україні має бути завершена у січні.

Про це у коментарі Укрінформу сказав заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь. 

Зокрема, він підкреслив, що запит на справедливість є кричущо важливим в екстремальних умовах, і цей запит треба задовольнити. Для успішної реформи мобілізаційної системи потрібен комплексний і кардинальний перегляд підходів, наголосив експерт.

“Треба перейти, нарешті, з «імперського» до демократичного ставлення до людини. Нам потрібні успіхи у 2024 році, а для цього потрібний особовий склад. Тож мобілізаційна реформа має бути завершена в січні”, - заявив Самусь.

Також він розраховує на швидке створення електронної бази військовозобов’язаних.

Читайте також: У законопроєкті про мобілізацію є норми, що суперечать Конституції - омбудсмен

“Коли всі мають однакову матрицю. Міністерство оборони має бачити всіх і відповідно до своїх потреб з конкретним громадянином вирішувати, де його використати найкраще для всіх. Не всіх одразу відсилають на фронт, адже є багато спеціальностей, які формують екосистему діяльності ЗСУ: хтось програмує, хтось забезпечує логістику, хтось ремонтує техніку і хтось, добре навчений і вмотивований, іде на фронт”, - зазначив експерт.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не будуть виносити на голосування - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

30 грудня в ОП заявили, що законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не буде виноситися на голосування. Лише після обговорення та внесення відповідних змін народні депутати ставитимуть його на голосування парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-