Світ має відреагувати на черговий прояв терору Росії - Президент

Світ має відреагувати на черговий прояв терору Росії - Президент

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що світ має відреагувати на черговий прояв терору Росії, яка здійснила найбільш масовану атаку України.

Про це він сказав у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Важливо, щоб світ відреагував на цей черговий прояв терору. Багато лідерів сьогодні вже заявили про підтримку України та українців, і я вдячний кожному. Особливо тим, хто допоміг нашій державі з ППО", - заявив Президент. 

За його словами, воїни протиповітряної оборони сьогодні зробили багато, з огляду на те що російські терористи намагались обійти наш захист. 

"Ми продовжимо посилювати нашу ППО й працювати над тим, щоб повернути війну назад до цих покидьків – додому, у Росію, звідки вона й прийшла", - наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що зараз триває рятувальна операція у різних містах України, де були влучання російських ракет, падіння уламків.

Читайте також: Британія відправляє Україні сотні ракет для ППО

Відео: ОП

Він зауважив, що це була найбільш масована атака – майже 160 ракет і дронів.

"Наші воїни збили більшість із них – різні типи ракет, «шахеди». Мішені вже для Росії звичні – понад 100 приватних будинків зруйновані або пошкоджені, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок, багато торговельних і складських приміщень. Станом на цей час 29 людей загинули. Мої щирі співчуття всім рідним і близьким. Понад 150 людей поранені – усім надано необхідну допомогу", - сказав Зеленський. 

Читайте також: Наймасованіша атака з повітря: у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі - загиблі та поранені

Він нагадав, що під масовану атаку потрапили Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Сміла, Харківщина, Сумщина, Хмельниччина, Житомирщина… "Обов’язково відповімо російським терористам на кожен удар. Терор ніколи не виграє в людей", - підкреслив Президент. 

Глава держави також розповів, що до розбирання завалів залучено понад 600 рятувальників і багато техніки, роботи вестимуться цілодобово. 

Президент подякував усім, хто долучився до рятувальної операції. 

"Я хочу подякувати всім, хто залучений, усім, хто підтримує людей. Особливо хлопцям-рятувальникам ДСНС України. Дякую вам, хлопці! Дмитро Луценко в Харкові, Денис Міхєєв у Дніпрі, Павло Харчевський - Одеса, Михайло Гринь та Ігор Добридень у Києві, Андрій Нестеренко - Запоріжжя. Також працівникам Національної поліції України, які сьогодні особливо проявили себе: Олександр Гнатюк у Харкові, Дмитро Попович у Дніпрі, Артем Грушко в Одесі, Ірина Науменко, дякую вам, Ірино - в Запоріжжі. Я дякую всім вам і вашим колегам!" - наголосив Зеленський.

Читайте також: Україна і 30 країн ініціювали скликання Радбезу ООН через масовану атаку РФ

Як повідомляв Укрінформ, уночі Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

На цей час, за даними МВС, відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених унаслідок масованого удару РФ по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-