Ворог зосередив атаки на двох напрямках, за добу на фронті - 42 зіткнення

Ворог зосередив атаки на двох напрямках, за добу на фронті - 42 зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом доби відбулося 42 боєзіткнення, російські війська безуспішно атакували на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

«Протягом доби відбулось 42 бойові зіткнення. Ворог завдав 2 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», - йдеться у вечірньому зведенні.

За інформацією Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Клюси, Леонівка, Бучки Чернігівської області; Середина-Буда, Студенок, Волфине, Миропілля, Угроїди, Рясне, Попівка Сумської області; Уди, Вовчанськ, Мала Вовча, Бударки, Кам'янка Харківської області.

Повідомляється, що на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 атак у районі Синьківки Харківської області. Також окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Петропавлівки та Глушківки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, водночас завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Невське, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Терни, Колодязі, Ямполівка, Сіверськ, Спірне, Переїзне Донецької області. Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Сили оборони на Бахмутському напрямку відбили 3 атаки російської армії поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Калинівка, Іванівське, Ступочки, Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: Ворог не припиняє тактику «м’ясних штурмів» на Авдіївському напрямку - Нацгвардія

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 11 атак східніше від Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти за підтримки авіації безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Очеретине, Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

Сили оборони на Мар’їнському напрямку продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Тут ворог здійснив 2 безуспішні атаки на позиції наших захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Гостре, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку загарбники наступальних (штурмових) дій не вели. Армія РФ завдала авіаційного удару в районі Старомайорського. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Урожайне, Макарівка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 2 атаки в районах Роботиного та південніше від Новодарівки Запорізької області, де ворог за підтримки авіації безуспішно намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Левадне, Полтавка, Залізничне, Мала Токмачка, Щербаки, Кам’янське.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Золота Балка, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Херсон, Софіївка та Станіслав Херсонської області.

У Генштабі зауважили, що окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби війська РФ здійснили 13 безуспішних штурмових дій на позиції українських військ, проте дістали гідну відсіч та зазнали значних втрат. Українські воїни стійко тримають оборону, утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження ворогу.

Читайте також: РФ готує спецгрупи для диверсій на півдні України - розвідка

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 2 зенітно-ракетних комплексах російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 артилерійські засоби та 2 склади боєприпасів ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за останню добу ліквідували 920 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 28 грудня 2023 року втрати російських загарбників становлять близько 356 тисяч 355 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-