МКС міг би висунути звинувачення Путіну щодо жертв насильницьких зникнень - Лубінець

МКС міг би висунути звинувачення Путіну щодо жертв насильницьких зникнень - Лубінець

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд (МКС) міг би висунути звинувачення президенту РФ Володимиру Путіну щодо жертв насильницьких зникнень.

Про це український омбудсмен Дмитро Лубінець сказав в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання, стосовно кого з керівництва РФ або, можливо, звичайних російських держслужбовців, могло б бути висунуте це звинувачення.

"У першу чергу, це людина, яка ухвалила рішення почати окупацію (президент РФ Володимир Путін – ред.). Тобто розпочинати треба з керівництва РФ", - вважає Лубінець.

Він висловив переконання, що рішення про депортацію українських дітей ухвалював президент РФ.

"Він за це отримав перший ордер на арешт від МКС. Чи є він достатнім? Щодо питання українських дітей, напевно, так. Але щодо питання жертв насильницьких зникнень треба робити окреме подання, окреме кримінальне провадження. Як, до речі, й щодо порушення прав військовополонених. Аналогічний алгоритм має бути", - зазначив омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, Харківська правозахисна група підготувала подання до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду щодо необхідності перекваліфікації відкритого провадження щодо депортації українських дітей зі статті "Воєнні злочини" на статтю "Геноцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-