Росіяни припинили запускати КАБи на півдні після збиття їхніх літаків - Гуменюк

Росіяни припинили запускати КАБи на півдні після збиття їхніх літаків - Гуменюк

Укрінформ
Росіяни критично зменшили використання керованих авіабомб, але збільшили використання дронів, зокрема навпроти Кінбурнської коси.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Перше, що суттєво полегшило життя Херсонської області і інших прифронтових територій - критичне зменшення використання керованих авіабомб. Зокрема, у нашій зоні відповідальності після збиття літаків тактичної авіації ми не фіксували використання керованих авіабомб”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ігнат - про збиття російських Су-34: Ворога треба тримати в напрузі

Натомість вона зауважила, що ворог намагається компенсувати це артилерійськими пострілами, використанням реактивних систем залпового вогню і посиленням використання дронів.

Зокрема, за її словами, Оперативне командування "Південь" фіксує активізацію безпілотників навпроти Кінбурнської коси.

“Громади Миколаївщини - Куцурубська і Очаківська - вже відчули на собі активізацію роботи ворожих дронів”, - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україні потрібно нарощувати засоби радіоелектронної боротьби, які можуть протидіяти дронам з високою ефективністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-