Ігнат висміяв повідомлення роспропагандистів про «знищення» F-16 в Україні

Ігнат висміяв повідомлення роспропагандистів про «знищення» F-16 в Україні

Укрінформ
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат висміяв повідомлення російських пропагандистів про те, що армія РФ вже нібито засікла і збила в Україні західні винищувачі F-16.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на запитання, чому росіяни у своїх пабліках повідомляють, що знищили 4 літаки F-16, передає Укрінформ.

«Насправді їхні повідомлення тішать: за день по п’ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього генерального штабу. Про F-16 вже навіть меми ходять, що вже навіть їх вони (росіяни - ред.) знайшли в Україні", - сказав Ігнат.

Він пожартував, що до кінця ефіру може бути вже більше таких літаків, як і під кінець дня ще більше та під кінець року. Вони завершать «цей важкий рік», мабуть, «щонайменше двома ескадрильями».

За словами Ігната, люди хочуть вірити в те, що винищувачі F-16 в Україні. «Ну, ворог повірив, і ворог їх «знищує», - додав речник.

Читайте також: Умєров обговорив із міністром оборони Португалії підготовку українського персоналу для F-16

Він зазначив, що партнери заявили про готовність передати американські літаки, а Україна готується їх прийняти. При цьому потрібно підготувати не лише льотчиків, а й інженерів та інфраструктуру.

Ігнат додав, що пілота навчати довго і дорого, «це десятки мільйонів».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови подякував прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за рішення розпочати підготовку перших 18 винищувачів F-16 для передачі Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-