Військові розповіли, як зупиняють ворожі ДРГ на північному кордоні

Військові розповіли, як зупиняють ворожі ДРГ на північному кордоні

Укрінформ
Російські ДРГ на північному кордоні зупиняють до моменту переходу держкордону, якщо вони все ж його перетинають - працюють протидиверсійні резерви Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, передає Укрінформ.

"Можемо заявити, що такі спроби продовжуються, вони припиняються до перетину лінії державного кордону завдяки пильності наших військових, які знаходяться на позиціях і спостерігають за противником", - сказав Повх.

Він додав, що у випадках, якщо ДРГ все-таки перетинають кордон, працюють протидиверсійні резерви, їх завдання полягає у тому, щоб ліквідувати диверсійні групи або змусити їх відійти назад до РФ.

"Наші війська чітко виконують поставлені завдання, і такі спроби припиняють в основному за допомогою артилерійського вогню, який наводиться зі спостережних пунктів", - сказав Юрій Повх.

Читайте також: Найбільшу активність російських ДРГ фіксують на Сумщині - Демченко

Також, за його словами, триває облаштування інженерних захисних споруд 1 та 2 лінії оборони.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що на кордоні з Білоруссю нині спокійно, але у будь-який момент ситуація може змінитися і українські воїни мають бути готовими дати гідну відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-